Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 mai 2016, 10:15 Reguli la servirea mesei views 8179
Lucrările de construcție a locuințelor sociale din raioanele Nisporeni, Ialoveni și Leova
24 mai 2016, 10:15 Reguli la servirea mesei views 8179

Lucrările de construcție a locuințelor sociale din raioanele Nisporeni, Ialoveni și Leova

Lucrările de construcție a locuințelor sociale din raioanele Nisporeni, Ialoveni și Leova sînt în plină desfășurare, iar locuințele sociale în raionul Soroca sunt construite în proporție de 80 la sută, anunță Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării regionale și Construcțiilor.

„Pînă la finele lunii iulie urmează a fi finalizate lucrările de construcție a 72 locuințe sociale din raionul Soroca. În prezent sunt realizate lucrări în proporție de 80%. Rămîn a fi executate lucrări de instalare a ușilor interioare, finisări interioare, teracotă, pardoseli și lucrări de finisare a fațadei. De asemenea, la Nisporeni, unde se construiesc 93 de apartamente sociale se execută lucrări de montaj, zidărie a pereților despărțitori între apartamente. Din volumul total de lucrări, au fost efectuate circa 40%, iar pînă la finele anului este planificat executarea lucrările de instalare a rețelelor interioare și finalizarea construcției acoperișului. Lucrările se vor finaliza iunie 2017″, a menționat Iunona Lungul, directorul Unității de Implementare a fazei II a Proiectului (UIP II) de construcție a locuințelor pentru persoanele nevoiașe din țara noastră.

Cu referire la construcția locuințelor sociale din raionul Ialoveni, directorul Iunona Lungul a precizat că blocul este construit în proporție de 50 la sută, lucrările de montaj au fost finalizate, iar în prezent se execută lucrări de instalare a rețelelor interioare de apă și canalizare, precum și sînt instalate ușile interioare și geamurile.

„În raionul Leova, proiectul de construcție a locuințelor sociale este în desfășurare. În luna martie a anului curent au început lucrările de montaj, iar darea în folosință a apartamentelor este planificată pentru sfîrșitul anului 2017", a subliniat directorul Iunona Lungul.

Totodată, reprezentanții UIP II au comunicat că executarea lucrările se desfășoară în conformitate cu graficul stabilit, iar darea în folosință a locuințelor va fi în termen.

Amintim, locuințele sociale în Republica Moldova sunt construite în cadrul unui proiect susținut financiar de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei ce oferă țării noastre un împrumut de circa 20,4 mln euro, pe un termen de până la 20 de ani. Pînă la sfârșitul anului 2018, când va fi finalizată faza II a proiectului, vor fi construite circa 700 de locuințe sociale în 8 raioane ale țării.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

construcție , locuință , raioane

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.