Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 septembrie 2022, 16:15 Bucate din porumb views 1910
Cum arată tronsonul Colibași-Giurgiulești, închis din cauza alunecărilor de teren
Foto: noi.md
01 septembrie 2022, 16:15 Bucate din porumb views 1910

Cum arată tronsonul Colibași-Giurgiulești, închis din cauza alunecărilor de teren

Circulația trenurilor pe ruta Basarabeasca – Comrat – Cahul – Giurgiulești este suspendată din 22 august 2022, din motiv că pe tronsonul Colibași-Giurgiulești s-a produs o deplasare tectonică a solului sub calea ferată, prăbușindu-se cu un metru și jumătate.

Echipa Noi.md a mers la fața locului să vadă situația în care se află această porțiune de cale ferată, imaginile pot fi văzute mai jos:

Marfarele au fost redirecționate către tronsonul Basarabeasca – Etulia – Reni – Giurgiulești. În prezent, întreprinderea de stat „CFM” negociază cu proiectantul care a efectuat lucrări de construcție pe șantier în 2008, la final ar urma să fie efectuate studii geodezice și geologice pentru a afla care au fost motivele care au dus la aceste alunecări de teren și cum ar putea fi prevenite astfel de situații în viitor. În 2023, acest tronson de cale ferată urmează să fie restaurat, anunță reprezentanții CFM.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2248 locuitori

Burlăceni este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Greceni și Burlăceni. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Cahul și la 187 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2248 de oameni. Satul Burlăceni a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.