Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 aprilie 2020, 17:30 views 4235
Moldova e în pragul unui dezastru de mediu (Foto)
13 aprilie 2020, 17:30 views 4235

Moldova e în pragul unui dezastru de mediu (Foto)

La periferia Chișinăului, o localitatea întreagă aruncă deșeurile menajere în rîul Ichel.

Potrivit un internaut este vorba despre satul Făurești, care face parte din comuna Ciorescu, transmite Știri.md.

"În acest sat, au rezolvat foarte bine problema sistemului de canalizare. Au decis că deșeurile menajere trebuie să fie turnate direct în rîul din localitate, numit Ichel. Pentru aceasta, a fost chiar construită o conductă specială prin care sînt aruncate aceste deșeurile", scrie internaut pe o rețea de socializare.

Totodată, tînărul a ținut să remarce faptul că râul Ichel este unul dintre cele 8 rîuri mari din R. Moldova, a căror lungime depășește 100 km. De asemenea, este afluentul drept al Nistrului, care curge în acest râu, aflat în apropierea satului Coșernița, raionul Criuleni.

Tot potrivit lui, în apropierea satului Faurești, apă potabilă dintr-un izvor curge în acest rîu Ichel.

În acest sens tînărul se arată indignat de situația creată și spune că în momentul de față lumea este preocupată de problema coronavirusului, unde se iau măsurile necesare pentru a preveni răspândirea acestuia. Însă, în același timp, autoritățile nu observă probleme grave în jurul nostru.

"La urma urmei, Moldova este de fapt în pragul unui dezastru de mediu!", spune acesta.

Acum tînărul se întreabă cît va mai dura această problemă și așteaptă o reacție din partea serviciilor competente, dar și măsuri concrete pentru a scăpa de situația creată.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ecologie , riuri , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
64 locuitori

Basarabca este un sat din comuna Mocra în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Rîbnița și la 143 km de Chișinău. Populaţia satului Basarabca alcătuia 64 de oameni în anul 1999.Satul Basarabca a fost întemeiat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.