22 ianuarie 2020, 11:53 views 5686
Un liceu din Vulcănești a luat o hotărîre neașteptată (Video)
22 ianuarie 2020, 11:53 views 5686

Un liceu din Vulcănești a luat o hotărîre neașteptată (Video)

Progresul tehnologic a devenit o durere de cap pentru profesori. Folosirea smartphone-lor în timpul orelor duc la crearea dificultăților în procesul de studiu, spun pedagogii.

Aceasta a impus administrația instituțiilor de învățămînt să ia măsuri radicale pentru soluționarea acestei probleme. Astfel, într-un liceu din Vulcănești a fost găsită o soluție funcțională în lupta împotriva folosirii telefoanelor mobile în timpul orelor.

În Liceul ”Luceafărul” din Vulcănești activ a început introducerea noilor reguli de folosire a telefoanelor mobile în timpul procesului de studiu. În regulamentul liceului este specificat că elevul nu trebuie să vină la școală cu telefonul mobil.

Părinții au susținut această inițiativă, dar aceasta nu a împiedicat ca copiii să continue să vină cu telefoanele în continuare la liceu.

Administrația liceului a încercat să introducă reguli mai dure în soluționarea acestei probleme. Astfel, fiecare dimineață elevii predau telefoanele dirigintei în cutii speciale și le i-au după finisarea orelor.

Directorul liceului ”Luceafărul” afirmă că această metodă permite ca elevii să fie mai atenți în timpul procesului de studiu, dar nu să se joace în diverse jocuri pe telefon.

”Fiecare dimineață dirigintele strînge toate telefoanele și le întoarce după finisarea orelor. Sînt copii care vin la studii din sate, ei au nevoie de telefoane. Dar problema nu este în telefon, dar în aceea că copiii folosesc smartphone-le pentru distracții. Cînd au apărut telefoanele mobile în masă, noi am început să reacționăm, pentru că au apărut diverse probleme, au început să dispară telefoane, diverse situații. Vreau să vă spun că telefoanele doar sustrag în procesul de studiu. Astăzi pentru soluționarea acestei probleme trebuie luate măsuri la nivel de minister, trebuie de reglementat situația.”, a declarat directorul liceului Serghei Kilimicenco.

Părerile elevilor sînt diferite. Unii consideră această idee corectă, deoarece înainte în timpul orelor nu se foloseau telefoanele. Alții sunt categoric împotrivă regulilor puse de către liceu și consideră că în secolul informațional această este o necesitate și un beneficiu în procesul de studiu.

”Părinții îmi permit să îl iau cu mine la școală. După ore eu îi sun, îi preîntîmpin cînd am nevoie undeva să mă duc. Îl țin închis în geantă, dacă profesorii nu le adună, pentru alte motive nu am ce îl folosi la școală”.
”Înainte telefoanele le luam doar pentru a face apeluri. Dar de anul trecut de cînd am devenit mai mari începem să îl folosim pentru a afla ceva nou. Acum folosim cărțile, caietele, metodele acestea mai vechi”. „În timpul orelor nu facem fotografii, dar cîteodată navigăm în rețelele sociale în timpul orelor. Cînd sînt luate telefoanele mă simt altfel, parcă ceva nu-mi ajunge”.

Ca excepție, telefoanele sînt permise la orele cu profil real pentru a folosi calculatorul.

Necesitatea folosirii telefoanelor la alte obiecte de studiu nu sunt deoarece fiecare clasă este dotată cu tot necesarul tehnic. Avem table interactive, proiectoare, calculatoare și internet.

”În această clasă noi petrecem lecțiile de fizică. La acestea avem nevoie de calcule mai dificile de aceea eu le permit elevilor mei să folosească telefoanele la calcule dar nu pentru apeluri și jocuri. După lecții, telefoanele sunt colectate din nou și le duc dirigintei. Ce ține de disciplină nu avem nici o problemă. De la prima lecție am stabilit cu elevii că se vor purta bine. Așa și fac.”, a comunicat profesorul de informatică Florin Dimitrov.

În liceul ”Luceafărul” din Vulcănești studiază 317 copii, mulți dintre aceștia vin din satele vecine.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

liceu , Vulcănești

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1471
Populația:
915 locuitori

Băxani este un sat şi comună din raionul Soroca. Băxani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 17 km de oraşul Soroca și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 915 oameni. Satul Băxani a fost menționat documentar în anul 1471.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.