Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 octombrie 2012, 09:26 views 9308
23 octombrie 2012, 09:26 views 9308

Numere de înmatriculare noi pentru stînga Nistrului


Foto: registru.md 

Transportul din partea stîngă a Nistrului va putea circula în intreaga lume daca autoritățile de la Tiraspol vor accepta propunerea de a schimba plăcuțele de înmatriculare, anunță tv7.md.

Acestea trebuie să poarte simbolurile R. Moldova, iar Chișinăul trebuie să aibă acces asupra datelor despre transportul auto înmatriculat, a explicat astăzi vicepremierul pentru reintegrare Eugen Carpov. În prezent transportul din Transnistria poate circula doar în spațiul CSI.

„Problema circulării legale a unităților de treansport din regiunea transnistreană poate fi soluționată prin elaborarea unui nou design, al acestor plăcuțe. El trebuie să corespundă standardelor internaționale și trebuie să aibă o legătură cu statul care le emite, cu R.Moldova. Noi am propus ca acest design să reflecte și vizual și forma numerelor de înmatriculare moldovenesti, evident cu însemnele unităților administrativ-teritoriale din regiunea transnistreana ăma refer la raioanele de acolo”, a spus Carpov.
 

Cuvinte cheie:

localitati , lege , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
57 locuitori

Buneţi este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.70 km. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 57 de oameni. Satul Buneți a fost înființat în anul 1901.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.