18 iunie 2020, 14:22 views 5648
Restaurantul de la Complexul turistic
18 iunie 2020, 14:22 views 5648

Restaurantul de la Complexul turistic "Vila Etnica" se deschide din 19 iunie!

Restaurantul ecologic unic de bucătărie moldovenească "La Butuc" din complexul turistic "Vila Etnica", amplasat în cel mai pitoresc loc din Moldova, rezervația naturală-istorică Orheiul Vechi, din Butuceni, își va redeschide ușile pe 19 iunie 2020 și își așteaptă cu nerăbdare oaspeții dragi!

Vizitatori se vor bucura aici de bucătăria tradițională și ospitalitatea moldovenească, de bucatele naționale delicioase, sortimentul de cocktail-uri de marcă, de cea mai bună vedere panoramică spre inima Moldovei și o deservire impecabilă.

Administrația și personalul restaurantului "La Butuc" știu cum să organizeze o zi și o seară de neuitat vizitatorilor și să le ofere cele mai rafinate bucate din bucătăria națională, cocktail-uri exclusive, terase confortabile unice și confort.

Vino la restaurantul "La Butuc" în complexul turistic "Vila Etnica", pentru a te bucura de toate acestea și de priveliștea impresionantă a țării noastre!
Pentru rezervarea meselor trebuie să sunați la numărul de telefon: +373 797 73 333

Complexul turistic "Vila Etnica" este situat în cea mai pitorească zonă a Moldovei, Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi, în Butuceni, unul din cele trei sate incluse într-un complex comun muzeal în aer liber, protejat de stat din 1968.

"Vila Etnica" este un complex de construcții arhitecturale unice amplasat pe terase la diferite niveluri, situate pe malul abrupt al rîului Răut, la poalele unei stînci, care seamănă cu un dragon adormit, la marginea satului Butuceni, care face parte din rezervația unică istorico-naturală Orheiul Vechi, care și-a păstrat frumusețea naturală primordială și urmele civilizației antice.

Complexul turistic "Vila Etnica" este format dintr-o casă de oaspeți confortabilă sub formă de conac boieresc, unde puteți petrece noaptea confortabil, un eco-restaurant unic, "La Butuc", unde mîncarea este un exemplu minunat de bucate delicioase și sănătoase preparate din produse naturale de origine locală, dar și un muzeu, care conține o vastă colecție de artefacte, prezentate în trei case rurale de la începutul secolului trecut, unde veți avea posibilitatea să atingeți istoria.

Orheiul Vechi este un loc unic, în care s-au păstrat urmele civilizațiilor străvechi, care au dat naștere unui nou popor, care a adunat cîte o picătură de sînge de la geto-daci, slavi, tătari, turci și alte popoare. Acesta este un loc sacru, unde, făcînd o comparație artistică, fire multicolore au fost adunate într-un ghem, din care mai tîrziu a fost țesut un covor frumos, care impresionează prin frumusețea și varietatea de culori și nuanțe.

Valea rîului Răut din raionul Orheiul Vechi este un loc unic nu doar din punct de vedere al istoriei poporului moldovenesc sau al frumuseții peisajelor, care se deschid pe neașteptate într-o priveliște uimitoare. Astfel de rupturi în scoarța pămîntului pot influența miraculos starea spirituală și fizică a omului, avînd un efect benefic asupra acestuia. Nu întîmplător, astfel de locuri pe Pămînt sînt numite "locurile puterii".

Orheiul Vechi este unul dintre aceste locuri, ce deține o concentrație mare de energie pozitivă, care a atras și atrage oameni care și-au dedicat viața călătoriilor și slujirii spirituale. Peșterile din stînci mai amintesc și acum de călugării care și-au dedicat viața slujirii lui Dumnezeu. Într-una din peșterile mănăstirii rupestre există și acum o biserică activă, unde vin turiști din întreaga lume.

Sursa: noi.md  

Cuvinte cheie:

Orheiul Vechi , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
66 locuitori

Frunzeşti este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 66 de oameni. Satul Frunzești a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.