Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 decembrie 2012, 09:40 Artele decorative views 5788
21 decembrie 2012, 09:40 Artele decorative views 5788

Ialoveni a devenit "Capitală a Tineretului"

Peste şase sute de tineri, reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, administraţiilor locale şi organizaţiilor neguvernamentale s-au întrunit miercuri în incinta Palatului de Cultură din Cahul pentru a participa la închiderea proiectului "Cahul - Capitala Naţională a Tineretului 2012", transmite MOLDPRES, cu referire la surse din teritoriu.

Titlul a fost preluat de o delegaţie a oraşului Ialoveni, în frunte cu primarul Gheorghe Caracuian. Totodată, ONG-urile care s-au implicat direct în implementarea acestui proiect naţional au fost decernate cu diplome din partea Primăriei oraşului Cahul. Pentru participare activă au fost premiate şi instituţiile de învăţămînt din localitate.

Evenimentul a culminat cu un spectacol, susţinut de colectivele artistice din Cahul.

În anul 2012, oraşul Cahul a deţinut titlul de "Capitală Naţională a Tineretului", conferit de ministerul de resort. Cahul a fost al doilea oraş care a deţinut acest titlu, primul fiind Ungheni. În 2013, Capitala Naţională a Tineretului va deveni oraşul Ialoveni, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

localitati , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1785
Populația:
62 locuitori

Meşeni este un sat din cadrul oraşului Iargara, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Leova și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 62 de locuitori. Satul Meșeni a fost menționat documentar în anul 1785.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.