Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 decembrie 2012, 09:40 Artele decorative views 5645
21 decembrie 2012, 09:40 Artele decorative views 5645

Ialoveni a devenit "Capitală a Tineretului"

Peste şase sute de tineri, reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, administraţiilor locale şi organizaţiilor neguvernamentale s-au întrunit miercuri în incinta Palatului de Cultură din Cahul pentru a participa la închiderea proiectului "Cahul - Capitala Naţională a Tineretului 2012", transmite MOLDPRES, cu referire la surse din teritoriu.

Titlul a fost preluat de o delegaţie a oraşului Ialoveni, în frunte cu primarul Gheorghe Caracuian. Totodată, ONG-urile care s-au implicat direct în implementarea acestui proiect naţional au fost decernate cu diplome din partea Primăriei oraşului Cahul. Pentru participare activă au fost premiate şi instituţiile de învăţămînt din localitate.

Evenimentul a culminat cu un spectacol, susţinut de colectivele artistice din Cahul.

În anul 2012, oraşul Cahul a deţinut titlul de "Capitală Naţională a Tineretului", conferit de ministerul de resort. Cahul a fost al doilea oraş care a deţinut acest titlu, primul fiind Ungheni. În 2013, Capitala Naţională a Tineretului va deveni oraşul Ialoveni, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

localitati , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1785
Populația:
814 locuitori

Fuzăuca este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Fuzăuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 17 km de orașul Șoldănești și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 814 oameni. Prima menţiune documentară a satului Fuzăuca datează din anul 1785.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.