Mergi spre compartimentul: Artele plastice
26 aprilie 2013, 11:37 Pictura views 15606
26 aprilie 2013, 11:37 Pictura views 15606

La Chişinău s-a deschis expoziţia de pictură din galeria profesorilor de artă

Primăvara în ochii profesorilor de pictură. Aceștia împreună cu Uniunea Artiștilor Plastici au inaugurat o expozitie de lucrări la Centrul Expozitional Constantin Brîncuși, informează tv7.md. Chișinăuienii pot admira peste 100 de lucrări, iar studenții de la facultățile de pictură au ocazia să le dea si note profesorilor.

Deja al doilea an, profesorii de la facultățile de pictură își unesc imaginațiile într-o comună galerie de primăvară. In această expozitie sînt panotate lucrări executate in tehnici diferite, momente care transcend de la realismul figurativ clasic pînă la abstractizarea ideilor propuse de fiecare artist în parte. Evenimentul este un bun prilej pentru studenți de a găsi niște afinități în ceea ce spune profesorul la ore și ce creează un artist.

Totodata, expozitia este un apel și pentru simplii spectatori, care ar fi timpul să înteleagă despre ce vorbesc artișii plastici, susțin ei.
În multe cazuri sînt niște peisaje, niște flori, portrete, dar fiind transpuse în culoare, linii, reguli compoziționale ele capătă, complet o altă conotație, ele capătă o situție de farmec și omul este prins de ea ca intr-un vis. Si acesta este fenomenul artei.

Expoziția profesorilor este deschisă pană pe 17 mai.

Cuvinte cheie:

cultura , pictor , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1816
Populația:
2124 locuitori

Cairaclia este un sat şi comună din raionul Taraclia. Cairaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2124 de oameni. Satul Cairaclia a fost menționat documentar în anul 1816.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.