Mergi spre compartimentul: Literatura
10 decembrie 2014, 11:52 Literatura views 10636
Lansarea cărții „O viață dedicată operei – Mihai Munteanu”
Foto: vice.com
10 decembrie 2014, 11:52 Literatura views 10636

Lansarea cărții „O viață dedicată operei – Mihai Munteanu”

În incinta Sălii cu Orgă din Chișinău a avut loc lansarea cărții „O viață dedicată operei – Mihai Munteanu", semnată de Aurelian Dănilă și Galina Cociorva.

Volumul cuprinde pagini din biografia și creația cîntărețului de operă Mihai Munteanu, care pe parcursul a patru decenii de activitate a prezentat peste 1000 de spectacole, 300 dintre care în România.

„Interviul de la începutul cărții, pe care l-am realizat cu maestrul, dezvăluie aspecte mai puțin cunoscute din cariera sa. Cred că despre Mihai Munteanu se vor scrie în continuare și alte cărți, pentru că interpretul care a jucat pe cele mai mari scene ale lumii are să ne spună încă multe lucruri necunoscute de noi", a afirmat Aurelian Dănilă.

La eveniment au fost prezenți foștii președinți ai Republicii Moldova Mircea Snegur și Petru Lucinschi, ministrul Culturii, Monica Babuc, ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farid Muhametșin, savanți, scriitori, oameni de cultură și artă, admiratori ai creației cîntărețului.

În prefața cărții, președintele Academiei de Științe a Moldovei subliniază, între altele, că Mihai Munteanu este o legendă vie a artei interpretative.

În cadrul spectacolului au evoluat discipolii artistului și profesorului Mihai Munteanu: Mariana Bulicanu, Nicolae Văscăuțan, Iurie Gîscă, Ana Morari, Lilia Istrati și alții.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

carte , interpret , muzica , opera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
224 locuitori

Grimeşti este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 224 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grimeşti, cu numele Grămeşti, din ţinutul Hotin, datează din aprilie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.