22 octombrie 2013, 12:21 Sănătate views 7806
22 octombrie 2013, 12:21 Sănătate views 7806

Tot mai mulţi copii sînt afectaţi de viroze


Foto: trm.md

Variaţiile de temperatură au aglomerat instituţiile medicale. Cei mai vulnerabili la viroze, infecţie caracteristică pentru această perioadă a anului, sunt copiii. Medicii susţin că numărul micilor pacienţi ar putea fi redus dacă părinţii nu ar practica tratamentul la domiciliu, ci s-ar adresa la doctor de la primele simptome ale bolii, relatează trm.md.

Zeci de părinţi ajung cu copiii la spital din cauza virozelor, iar tratamentul la domiciliu nu are efectul aşteptat. Deseori, în cazul virozelor, mamele administrează copiilor preparate antibiotice, fără să cunoască repercusiunile acestora. "Administrarea antibioticelor printr-o doză insuficientă, preparatul nu dă niciun rezultat, doza mărită de antibiotice îi provoacă probleme a sistemului gastro-intestinal. Automedicaţia prin antibiotico-terapie este foarte periculoasă", atenţionează medicul pediatru Nelly Matragună de la Spitalul Valentin Ignatenco.

Conform datelor de la Centrul de Sănătate Publică, de la începutul lunii octombrie, au fost înregistrate peste 2 mii de cazuri de îmbolnăvire cu infecţii virale acute în rîndul copiilor. Medicii recomandă adresarea la doctor în prima fază a bolii.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

virus , copii , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
629 locuitori

Goianul Nou este un sat din cadrul comunei Stăuceni, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 629 de oameni. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.