19 mai 2013, 12:48 Sănătate views 8797
19 mai 2013, 12:48 Sănătate views 8797

Pe Pămînt a început o furtună magnetică


Foto: susanin.pro

Norul de plasmă  erupt de Soare a ajuns la Pămînt. Pe planetă a început o furtună magnetică. Fenomenul poate fi însoțit de o deteriorare a comunicațiilor radio la latitudini mari, aurore boreale neobișnuit de luminoase, accidente a liniilor de tensiune înaltă în regiunile polare, relatează mir24.tv.

Regiunea activă 1748 de pe Soare încă de la începutul săptămînii erupe raze X deosebit de puternice. Două astfel  de erupții au avut loc în ajun pe Soare. Ele s-au dovedit a fi geoefective, adică au fost îndreptate spre Pămînt. A doua erupție a fost însoțită de emisia unui nor plasmă, care sîmbăta dimineața a ajuns la Pămînt și a dat o lovitură magnetosferei Pămîntului.

Anterior, o furtună magnetică puternică a afectat Pămîntul la mijlocul lunii aprilie.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2308 locuitori

Zastînca este un sat şi comună din raionul Soroca. Zastînca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 1 km de orașul Soroca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2308 oameni. Satul Zastînca a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.