06 ianuarie 2024, 11:30 Sănătate views 28671
Nu contează ce mănînci, ci cum o faci
06 ianuarie 2024, 11:30 Sănătate views 28671

Nu contează ce mănînci, ci cum o faci

În urma unui experiment, cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că pentru oamenii, care au grijă de silueta lor, nu este important ce mănîncă, ci cum o fac, relatează The Daily Mail. Mestecarea fiecărei bucăţi cel puţin 30 de secunde reduce considerabil apetitul.

Potrivit psihologilor, motivul reducerii poftei de mîncare după o mestecare îndelungată ar putea consta în faptul că informaţia despre consumul hranei este „reţinută” de creier pentru o perioadă mai lungă de timp. A doua ipoteză constă în faptul că structura mîncării devine neplăcută pentru om, ceea ce reduce interesul pentru mîncare.

Cuvinte cheie:

alimentatie , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
5542 locuitori

Puhoi este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Puhoi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ialoveni și la 50 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5542 de oameni. Puhoi a fost menționat documentar în anul 1469.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.