18 martie 2021, 16:30 Sănătate views 2987
Funcționarea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică va fi îmbunătățită
18 martie 2021, 16:30 Sănătate views 2987

Funcționarea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică va fi îmbunătățită

Deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, în lectura a doua, un PROIECT de lege care are drept scop îmbunătățirea funcționării Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și consolidarea capacităților acesteia de a reacționa adecvat pentru combaterea pandemiei COVID-19 și a altor eventuale epidemii.

Prin modificarea Legii privind supravegherea de stat a sănătății publice, componența Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică va fi formată din membri ai Guvernului și reprezentanții ai structurilor subordonate Guvernului în responsabilitatea directă a cărora este monitorizarea și combaterea unei urgențe în sănătate publică și specialiști în domeniul sănătății publice reprezentanți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Academiei de Științe a Moldovei, Școlii de Management în Sănătate Publică, din societatea civilă. De asemenea, cu drept de vot consultativ vor fi antrenați reprezentanți ai organismelor internaționale, informeaza noi.md.

Autorii proiectului de lege, deputați ai fracțiunii ACUM PLATFORMA DA, Alexandru Slusari, Dinu Plîngău și Liviu Vovc, argumentează că modificarea componenței Comisiei va avea drept impact luarea celor mai bune decizii, în termeni optimi, pentru combaterea unei eventuale epidemii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sanatate , comisie , lucru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
988 locuitori

Haragîș este un sat şi comună din raionul Cantemir. Haragîș este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cantemir și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 988 de locuitori. Satul Haragîș a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.