26 mai 2021, 15:30 Sănătate views 19736
Studiu: De ce unele persoane care mănîncă mult nu se îngrașă
26 mai 2021, 15:30 Sănătate views 19736

Studiu: De ce unele persoane care mănîncă mult nu se îngrașă

Potrivit BBC, un studiu efectuat de curînd în Marea Britanie a evidențiat faptul că unii oameni pur și simplu sînt programați gentic să nu se îngrașe.

Studiul a implicat 10 voluntari care au consumat cantitați imense de calorii timp de patru săptămîni, ajungînd pînă la 3500 de calorii pe zi în cazul femeilor și 5000 în cazul bărbaților.

Cu toate acestea, nici unul dntre voluntari nu s-a îngrășat mai mult de 4,5 kilograme.

"Astfel de persoane își păstrează greutatea constantă pentru că ei nici măcar nu își doresc să mănînce. Nu sînt nevoiți să se lupte continuu cu dorința de a mînca și cu propria voință." a declarat Prof. Jane Wardle, unul dintre medicii participanți în cadrul studiului.

În timp ce caloriile în exces pot conduce la depunerea de grăsime în cazul multor persoane, unul dintre voluntari a sfidat convențiile, cîntărind mai mult cu 4,5 kg, dar fără ca aspectul său să se fi schimbat.

În locul grăsimii, caloriile s-au transformat în masă musculară în timp ce metabolismul voluntarului a crescut cu 30%. Acesta ar putea fi încă unul dintre motivele petru care unii oameni par să mănînce orice fără să se îngrașe, spun specialiștii.

Un studiu asemănător a fost realizat într-un penitenciar din Statele Unite, în 1967, de către medicul Ethan Sims. Acesta i-a convins pe unii deținuți să mănînce cît mai mult, pentru a se îngrășa cu cîteva kilograme, oferindu-le drept răsplată scăderea pedepsei. Unii dintre ei nu au reușit să acumuleze cele cîteva kilograme în plus, deși au consumat pînă la 10.000 de calorii pe zi.

Sursa: emedicina.md

Cuvinte cheie:

sanatate , dieta , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1959 locuitori

Bulboci este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bulbocii Noi și Bulboci. Satul este aşezat în lunca rîului Căinari la distanța de 24 km de oraşul Soroca și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1959 de oameni. Pentru prima dată satul este menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.