21 iulie 2013, 09:58 Sănătate views 10234
21 iulie 2013, 09:58 Sănătate views 10234

În zece ani va fi învins cancerul?


Foto: canada2day.com 

Doctorul James Watson, unul din cei care au descoperit structura ADN-ului, spune că în zece ani vor putea fi vindecate patru-cinci tipuri de cancer dacă oamenii de ştiinţă revoluţionează modul în care abordează boala, scrie 7sur7.be.

Celebrul medic a luat cuvîntul la Dublin, la un forum ştiinţific. El îi acuză pe cercetători că au o percepţie prea îngustă şi că le este teamă să rişte. „Cred că trebuie să ne concentrăm pe motivul pentru care nu putem vindeca cancerul...Cercetătorii în domeniul cancerului nu par dispuşi să-şi asume riscuri. Credem că sunt nişte oameni foarte inteligenţi, dar nu este deloc aşa. Nu sunt însă mai răi decît ceilalţi”.

Revenind la cercetările sale fundamentale asupra ADN-ului din anii 1950, omul de ştiinţă de 84 de ani crede că a fost „norocos”. „Acolo unde lucram nu existau femei. Aş fi putut să mă gîndesc la ele în loc să reflectez la ADN. Femeile sînt agreabile, dar îi fac pe bărbaţi mai puţin eficienţi”, a mai spus el.

Cuvinte cheie:

cancer , viitor , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1642
Populația:
1075 locuitori

Gălăşeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gălăşeni și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîșcani și la 196 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1075 de oameni. Satul Gălășeni a fost menționat documentar în anul 1642.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.