09 februarie 2018, 17:10 Sănătate views 14228
O maşină specială pentru transportarea sîngelui a fost donată Institutului Oncologic
09 februarie 2018, 17:10 Sănătate views 14228

O maşină specială pentru transportarea sîngelui a fost donată Institutului Oncologic

Un automobil electric echipat cu frigidere speciale pentru transportarea sîngelui în valoare de peste 30 mii de euro a fost donat astăzi Institutului Oncologic din Republica Moldova, de către Compania germană de retail "Kaufland".

La evenimentul de transmitere a donaţiei au participat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, directorul IMSP Institutul Oncologic, Larisa Catrinici, și conducerea Kaufland Moldova.

Potrivit şefului de la sănătate, maşina care este echipată conform standardelor europene va micşora termenii de deplasare şi era o necesitate pentru Institutul Oncologic unde zilnic se fac transfuzii.

Larisa Catrinici, directorul IMSP Institutul Oncologic a spus că noul automobil va înlocui vechiul mijloc de transport sovietic care era suprasolicitat. Ea a adăugat că în instituţie se tratează zilnic pacienţi pentru care transfuziile sunt vitale, iar noua autosanitară va permite aprovizionarea rapidă cu sînge şi componentele necesare.

Compania germană de retail "Kaufland" a deschis deja un oficiu la Chișinău și lucrează la identificarea terenurilor pentru construcția magazinelor și a producătorilor locali care ar putea livra produse la magazinele "Kaufland" din Republica Moldova și România. Anterior, reprezentanţii companiei germane au declarat că pînă la finele anului 2020 planifică să deschidă şase magazine în Chișinău, valoarea investiției ridicându-se la 60 de milioane de euro. "Kaufland" este una dintre cele mai mari companii germane de retail din Europa, face parte din concernul german Schwarz-Gruppe și are peste 1.000 de magazine în mai multe țări.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Sînge , Institutul Oncologic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
583 locuitori

Pereni este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pereni și Roșcani. Satul Pereni este situat la o distanță de 25 km de orașul Rezina și 102 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 583 de oameni. Menționat documentar în 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.