20 iunie 2017, 11:22 Sănătate views 5007
Într-un lac din apropierea Chișinăului a fost găsită o bacterie patogenă
20 iunie 2017, 11:22 Sănătate views 5007

Într-un lac din apropierea Chișinăului a fost găsită o bacterie patogenă

În lacul din orașul Vatra a fost depistată bacteria patogenă V.holerae NON 01, care poate provoca boli infecțioase. Bacteria a fost depistată săptămîna trecută, în urma probelor prelevate din lacurile de pe teritoriul municipiului Chișinău, informează Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Pe parcursul săptămânii trecute au fost declarate de către instituţiile medico-sanitare publice şi private 178 de cazuri de boli diareice acute (BDA). Morbiditatea (numărul îmbolnăvirilor) prin BDA atestă o diminuare semnificativă, fiind înregistrate cu 49 de cazuri mai puține, comparativ cu săptămîna precedentă.

Printre copiii cu vîrsta cuprinsă între 0-17 ani au fost înregistrate 134 de cazuri sau 75,3% din numărul total, cu 41 de cazuri mai puține, comparativ cu săptămîna precedentă. În instituţiile preșcolare, au fost înregistrate 39 de cazuri sporadice de BDA.

Potrivit CSP Chișinău, rata spitalizării a constituit 59% în instituţiile medicale de profil infecţios, fiind spitalizaţi 105 bolnavi.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

Vatra , lacuri , bacterie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
3200 locuitori

Lunga este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Lunga este este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 42 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga alcătuia 3200 de oameni în anul 2011. Satul Lunga a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.