19 aprilie 2017, 11:35 Sănătate views 5539
Farmaciile nu vor mai vinde cele mai scumpe antibiotice
19 aprilie 2017, 11:35 Sănătate views 5539

Farmaciile nu vor mai vinde cele mai scumpe antibiotice

Ministerul Sănătății a modificat ordinul cu privire la prescrierea şi eliberarea medicamentelor, care permite Inspectoratului Farmaceutic să monitorizeze acest proces şi să sancționeze abaterile comise de către farmaciști.

Astfel, farmaciștii nu vor mai vinde pacienților cele mai scumpe antibiotice, cum s-a întîmplat pînă în prezent. În același timp, ei nu vor putea oferi aceste preparate în lipsa rețetei.

Noile prevederi obligă farmaciile să păstreze timp de 30 de zile rețetele prescrise de medicii de familie. Totodată, farmaciștii vor indica pe verso denumirea comercială a antibioticelor eliberate. În asemenea mod, Inspectoratul Farmaceutic va putea verifica dacă farmaciștii informează pacienții cu privire la denumirile comerciale disponibile pentru medicamentul prescris şi prețurile acestora.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 10 la sută dintre medicamentele utilizate acestor preparate a crescut din 2011, de la 21.3 doze zilnice la 1000 de locuitori, până la 22,8 doze zilnice la 1000 de locuitori în 2013.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

medicamente , farmacii , preţ

Comentarii

 (1)
  • #1 Euuuu Răspunde Citează selecţia
    Incercati undeva peste hotare sa cumparati antibiotice sau unguente care contin antibiotic. Fara prescriptie medicala nu aveti nici o sansa. La noi insa le poti cumpara fara nici o problema. 
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
675 locuitori

Bobeica este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobeica, Draguseni și Dahnovici. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Bobeica a fost menționat documentar în anul 1698.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.