18 februarie 2017, 15:00 Sănătate views 5211
Peste 40 de milioane de lei vor fi alocate pentru imunizarea populaţiei
18 februarie 2017, 15:00 Sănătate views 5211

Peste 40 de milioane de lei vor fi alocate pentru imunizarea populaţiei

Peste 40 de milioane de lei vor fi alocate în următorii trei ani pentru imunizarea populației. O decizie în acest sens a fost luată în comun de Ministerul Sănătății şi organizația Sabin Vaccine Institut.

Anul trecut, Guvernul a aprobat al cincilea Program Național de Imunizări, care prevede vaccinarea populației în proporție de 95 la sută, până în anul 2020.

Potrivit medicilor, imunizarea este cea mai eficientă metodă de a preveni bolile infecțioase, complicațiile maladiilor transmisibile şi decesele premature. Anual, trei milioane de oameni din întreaga lume sunt salvați, datorită vaccinării. În ţara noastră, grație programelor naționale de imunizări a fost eliminată poliomielita.

De asemenea, sunt raportate tot mai puține cazuri de difterie, tuse convulsivă și tetanos, iar rata copiilor bolnavi de hepatită virală B a scăzut de peste 20 de ori.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

vaccin , imunizare , sanatate , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
397 locuitori

Saharna este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Amplasat pe malul drept al rîului Nistru, satul este situat la o distanță de 7 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 397 de oameni.  Prima atestare documentară a satului Saharna datează din 24 ianuarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.