09 septembrie 2015, 11:00 Sănătate views 7258
Pacienții își pot alege medicul de familie până 31 octombrie
09 septembrie 2015, 11:00 Sănătate views 7258

Pacienții își pot alege medicul de familie până 31 octombrie

Pacienții își pot alege sau schimba medicul de familie și instituția medicală primară în care vor să fie tratați până în data de 31 octombrie. Conform procedurii, doritorii trebuie să depună o cerere în acest sens.

Medicul de familie şi instituţia medicală primară pot fi schimbate o singură dată pe an. Excepție sunt cazurile în care pacienții își schimbă viza de reședință. Specialiștii le recomandă oamenilor să depună cererile la cea mai apropiată policlinică.

"Deja au început persoanele să vină, să se înregistreze la medicul de familie. Nu putem să refuzăm cererea pacienţilor. Un medic trebuie să fie amabil, să discute cu pacientul, să-l întrebe care este problema şi să-i intre în situaţie", a spus medicul Aliona Ceban.

De cele mai multe, oamenii își schimbă doctorul pentru că sunt nemulțumiți de calitatea serviciilor.

Anul trecut, peste 50 de mii de persoane au depus cereri pentru a-și schimba medicul de familie. Un medic de familie poate oferi asistenţă pentru aproximativ 1.500 de pacienţi.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Moldova , medicina , medic , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
336 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 336 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.