09 mai 2020, 23:00 Sănătate views 60349
De ce este periculos să punem miere în băuturile fierbinţi
Foto: gandul.info
09 mai 2020, 23:00 Sănătate views 60349

De ce este periculos să punem miere în băuturile fierbinţi

Cea mai frecvenţă greşeală pe care o facem atunci cînd bem ceai sau cafea este că introducem mierea în apa fierbinte. Ca să îşi păstreze calităţile, lichidul în care introducem mierea nu trebuie să depăşească temperatură de 40 de grade Celsius.

„La temperatură mare se distrug enzimele şi mierea devine o substanţă dulce, dar fără a avea calităţile pe care le dorim", spune Dumitru Buzilă, apicultor. El a adăugat că mierea devine ca şi o bombă, în loc să o consumăm pentru proprietăţile benefice ne face mai mult rău.

Doar 5% din mierea produsムîn România este ecologicăƒ. Pentru că mierea să fie certificată ecologic trebuie îndeplinite mai multe condiţii: terenul de pe care adună albinele polenul trebuie să fie ferit de poluare, să nu existe fabrici şi şosele în zonă şi mai ales să nu se folosească pesticide. Stupii nu pot fi vopsiţi, iar albinele sunt hrănite cu zahăr, transmite Stirileprotv. ro.

În România, mierea ecologică nu este suficient apreciată. Ministerul Agriculturii nu oferă subvenţii, iar cumpărătorii caută marfă mai ieftină,

Aşa se face că doar 5% din toată cantitatea de miere este certificata eco, ceea ce înseamnă cam 3.700 de tone. Din această cantitate, 80% merge la export.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

pericol , sanatate , sfat , bauturi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
332 locuitori

Bocancea-Schit este un sat din cadrul comunei Dumbrăviţa, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.80 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.06 km. Localitatea este situată la distanța de 36 km de oraşul Sîngerei şi la 103 km nord de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 332 de oameni. Satul Bocancea-Schit e atestat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.