14 martie 2020, 03:00 Sănătate views 58426
Ceaiurile care „sfarmă pietrele” de la rinichi
Foto: jurnalul.ro
14 martie 2020, 03:00 Sănătate views 58426

Ceaiurile care „sfarmă pietrele” de la rinichi

Cea mai buna metoda de a preveni aparitia pietrelor la rinichi este cresterea diurezei. In afara de reducerea aportului de sare din alimentatie si de adoptarea unei diete potrivite, activitatea rinichilor poate fi mentinuta in echilibru cu ajutorul plantelor.

Coada-calului, coada-soricelului, cozile de cirese si de visine, matasea de porumb, frunzele de mesteacan, urzica sunt cele mai indicate remedii atat pentru prevenirea, cat si pentru tratamentul afectiunilor renale. In functie de problemele asociate cu cele renale, in cazul fiecarui pacient se prescrie un tratament special, care cuprinde una sau mai multe dintre aceste plante.

Infuzia din matase de porumb, de exemplu, are efect diuretic datorita continutului ridicat de saruri de potasiu si calciu. Matasea de porumb este indicata in special persoanelor diagnosticate cu nisip sau pietre la rinichi. Deoarece are si proprietati antiinflamatorii, este recomandata inclusiv celor care au infectii ale cailor urinare, cistite, nefrite. Persoanele care prezinta edeme renale beneficiaza de pe urma ceaiului din matase de porumb in care se adauga si cozi de cirese si de visine, frunze de mesteacan sau coada-calului. Infuzia se prepara dintr-o lingurita de amestec de plante la o cana cu apa fierbinte. Se beau patru-cinci cani pe zi.

Persoanele care sufera de afectiuni inflamatorii ale rinichilor trebuie sa bea trei litri de infuzii si sucuri naturale din fructe pentru a dilua concentratia urinei. In cazul celor cu infectii ale rinichilor sunt indicate ceaiurile din cozi de cirese si visine in care se adauga si plante care au proprietati antiseptice si antiinflamatorii: frunze de afin si fenicul.

Plantele cu proprietati diuretice au efect maxim administrate sub forma de infuzie, patru-cinci cani pe zi. Insa se poate prepara si macerat din doua linguri cu planta la un litru de apa, care se lasa sase-sapte ore, dupa care se bea intreaga cantitate intr-o zi. In cazul pielonefritei (infectie a tractului urinar superior), plantele cu proprietati diuretice (cozi de cirese, soc) se vor asocia cu cele cu proprietati antiseptice si antiinflamatorii (galbenele, cimbrisor). Daca pielonefrita evolueaza si cu hipertensiune arteriala sunt indicate ceaiurile cu actiune diuretica, antiseptica si hipotensiva: coacaz negru, cimbru, coada-soricelului, talpa-gastei.

Sursa: www.revistafelicia.ro

Cuvinte cheie:

bauturi , sanatate , corp , om

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1662
Populația:
1295 locuitori

Vadul-Leca este un sat din cadrul comunei Căzăneşti, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 35 km de orașul Telenești şi la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Vadul–Leca a fost menționat documentar în anul 1662.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.