04 decembrie 2013, 16:26 Sănătate views 9799
04 decembrie 2013, 16:26 Sănătate views 9799

Ceaiul chinezesc este periculos pentru sănătate

Foto: health.obozrevatel.com

Un studiu recent publicat de oamenii de știință de la Universitatea ALberta arată că nu toate sortimentele de ceai verde sînt la fel de benefice pentru sanatatea consumatorilor, în special pentru femeile gravide sau cele care alăptează, scrie The National Post.

Cercetătorii au testat 30 de tipuri de băuturi si suplimente cu ceai verde și au descoperit că multe dintre ele erau mai degrabă apă îndulcită. In plus, unele dintre suplimentele care promiteau accelerarea procesului de slăbire conțineau un nivel sporit de cofeină nespecificat pe ambalaj, iar unele dintre ceaiurile la plic - mai ales cele care conțineau frunze de ceai din China - erau contaminate cu plumb. Probabil, plantele absorb plumb cu emisiile nocive provenite de la fabrici. Apropo, experții subliniază că ceaiul organic, preparat timp de 15 minute conține o doză mare de plumb. Însă ceaiul din India sau Sri Lanka, poate fi consumat fără grijă.

Se știe că planta de ceai verde absoarbe cantități mai mari de plumb decît alte plante, iar plumbul poate să se depună la suprafața frunzelor. Acumularea plumbului în organism duce la comă și chiar moarte în cazuri extreme. Mai frecvent se diagnostichează scăderea IQ. O concentrație mare de metale în sîngele femeilor însărcinate este asociată cu hipertensiunea, copii cu greutate mică la naștere, probleme neurologice și întreruperea neașteptată a sarcinii.

Sursa: obozrevatel.com

Cuvinte cheie:

bauturi , China , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1607 locuitori

Drăsliceni este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Drăsliceni, Logănești și Ratuș. Satul Drăsliceni este situat la o distanță de 50 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1607 oameni. Prima menţiune documentară a satului Drăsliceni datează din 5 martie 1634.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.