09 iulie 2013, 12:25 Sport views 6410
09 iulie 2013, 12:25 Sport views 6410

Luptătorii moldoveni, medaliați la Europenele de juniori


Foto: moldpres.md

Lotul naţional de lupte libere şi greco-romane a cucerit şase medalii la Campionatul European de juniori, încheiat ieri la Skopje (Macedonia), transmite MOLDPRES.

Cel mai mare succes l-a repurtat Elena Ţurcan, care a devenit campioană la categoria de greutate pînă la 55 de kilograme. Coechipiera ei Emilia Budeanu (44 kg) a devenit vicecampioană. Sportivele sînt antrenate de Petru Marta, profesor la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.

Trei medalii au obţinut luptătorii de stil greco-roman. Alexandru Biciu (55 kg) a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere, iar Daniel Cataraga (60 kg) şi Petru Şevciuc (74 kg) s-au clasat pe locurile trei.

Radu Balaur (96 kg) a avut cea mai bună evoluţie dintre luptătorii de stil liber. El a devenit medaliat cu bronz.

Republica Moldova a fost reprezentată la campionat de 15 sportivi.

Cuvinte cheie:

lupta , Campionat , Macedonia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
22 locuitori

Ciofu este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Telenești. Localitatea se află la distanţa de 23 km de oraşul Teleneşti şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 22 de oameni. Satul Ciofu a fost înființat în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.