08 februarie 2023, 10:30 Sport views 1438
Cum interacționează Federația de box din Moldova cu structurile internaționale
08 februarie 2023, 10:30 Sport views 1438

Cum interacționează Federația de box din Moldova cu structurile internaționale

Federația de box din Moldova interacționează activ cu structurile internaționale, iar specialiștii săi participă în comisiile federațiilor internaționale.

Despre aceasta, într-un interviu acordat portalului Noi.md, a spus președintele Federației de box din Moldova, președintele DAAC HermesVasile Chirtoca.

El a menționat că încă la sfîrșitul anilor 90 a devenit clar că trebuie să participăm mai activ la activitatea federațiilor internaționale.

”De aceea, începînd cu 2002, adjunctul meu de atunci Constantin Ivanovici Doltu a fost ales membru al Comitetului Executiv al Federației Europene de Box și, după un timp oarecare, a devenit vicepreședintele acesteia. După Jocurile Olimpice din 2008, el a părăsit această funcție, iar adjunctul meu a devenit Maxim Certîcovțev, care este și primul vicepreședinte al Consiliului Municipal al orașului Tiraspol. De atunci el participă activ la activitatea structurilor internaționale. El este membru al Comitetului Executiv al Federației Europene de box, iar astăzi se află la conducerea unui comitet tehnic foarte important în această organizație. Este vorba despre comitetul care organizează toate competițiile din cadrul Federației Europene și numește acolo persoanele responsabile de organizarea acestor turnee”, a menționat Vasile Chirtoca.

Potrivit lui, în același timp, unii cetățeni de-ai noștri sînt și membri ai comisiilor Federației Internaționale de box.

De exemplu, Anatolii Caigorodov, care deține calificarea ITO. El participă la organizarea competițiilor, le poate conduce și este, de asemenea, un evaluator al judecătorilor. O serie de alți reprezentanți ai Federației sînt cei mai buni judecători, adică cei mai calificați pe arena internațională și participă la comisia federațiilor internaționale”, a spus președintele Federației de Box din Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Federația de box , box , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
305 locuitori

Tătărăşeni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Tătărăşeni a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.