22 noiembrie 2021, 14:00 Sport views 2057
Tenismenul moldovean Radu Albot a cîștigat turneul Challenger de la Pau
22 noiembrie 2021, 14:00 Sport views 2057

Tenismenul moldovean Radu Albot a cîștigat turneul Challenger de la Pau

Tenismenul moldovean Radu Albot a cîștigat turneul Challenger de la Pau (Franța). În finală, el l-a învins pe cehul Jiri Lehecka, scor 6-2, 7-6.

Challenger de la Pau este un turneu profesionist de tenis jucat pe terenuri dure. În prezent, face parte din Turneul Challenger al Asociației Profesioniştilor de Tenis (ATP) și se desfășoară anual în Pau, Franța, din 2019.

Radu Albot este un jucător de tenis profesionist din Republica Moldova. Conform performanțelor sale, el este cel mai bun tenisman moldovean din toate timpurile. În luna august 2014, el a reușit să ajungă în premieră pentru Moldova în prima rundă la turneul US Open, unde însă a pierdut în fața francezului Gilles Simon în trei seturi, 6-3, 6-4, 6-2.

În cariera sa, Radu Albot a cîștigat un turneu de tip Challenger în Fergana, Uzbekistan; 14 turnee de tip Futures la simplu. El este membru permanent al echipei Moldovei la Cupa Davis.

La 27 iulie 2015, Radu Albot a intrat în TOP 100 ATP la simplu, devenind primul și singurul moldovean care a reușit această performanță.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Radu Albot , turneu , victorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
62 locuitori

Artimonovca este un sat din cadrul comunei Javgur, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cimișlia și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 62 de oameni. Satul Artimonovca a fost fondat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.