12 decembrie 2019, 11:30 Sport views 3665
În Chișinău a avut loc primul campionat național la para-judo
12 decembrie 2019, 11:30 Sport views 3665

În Chișinău a avut loc primul campionat național la para-judo

Primul campionat național la para-judo s-a desfășurat la Școala specializată "Oleg Crețul" din capitală, au informat miercuri, 11 decembrie, surse din cadrul Federației Sportive Naționale pentru Persoane cu Dizabilități, relatează NOI.md cu referire la moldpres.md.

Premianți ai turneului au devenit: Valeriu Popov (60 kg), Marcel Cazac, Oleg Nemțan, ambii la categoria de greutate pînă la 81 de kilograme, Oleg Crețul, Ion Cernei, ambii la categoria 90 de kilograme și Ion Basoc (100 kg).

"O premieră se asociază, de regulă, cu destule dificultăți. Le-am depășit și am organizat acest campionat. Viitoarea ediție va beneficia, la sigur, de un număr mai mare de participanți", a declarat pentru agenție prorectorul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, Dumitru Eșanu, care patronează Federația de profil.

Oleg Cretul este deocamdată unicul sportiv paralimpic moldovean care a obținut biletul de acreditare la Jocurile Paralimpice de la Tokyo (2020). În clasamentul mondial el ocupă locul cinci.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

sport , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1074 locuitori

Bîc este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.54 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.55 km. Localitatea se află la distanța de 3 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1074 de oameni. Satul Bîc a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.