21 februarie 2012, 10:26 Sport views 3957
21 februarie 2012, 10:26 Sport views 3957

Succesele şcolii sportive din Ţaul

În oraşul Hmelniţk, Ukraina, s-a desfăşurat lupta corp la corp, consacrată memoriei ostaşilor-internaţionalişti, care şi-au pierdut viaţa în războiul din Afganistan. La ea au participat discipolii lui Nicolae Garbuz, antrenor al şcolii sportive din satul Ţaul, raionul Donduşeni.

Cel mai mult la această şcoală este practicată nu lupta corp la corp, dar SAMBO şi judo.

Dintre cei şase sportivi, care au participat la campionat, cinci au obţinut locuri premiante. Locul întîi la categoria de greutate 81 de kilograme l-a ocupat Nicolae Garbuz. Pe urmele antrenorului au păşit şi discipolii acestuia, care au dat dovadă de măiestrie şi insistenţă. Locul doi i-a revenit lui Radu Crăciun, categoria de greutate minus 60 de kg., lui Ion Malamut, categoria de greutate minus 50 de kg şi lui Andrei Carauş, categoria de greutate minus 40 de kg. Ana-Maria Melnic, cea mai tînără membră a echipei, a obţinut medalia de bronz pentru lupta la categoria minus 35 de kg, pe cînd ea are o greutate a corpului de numai 27 de kg.

Antrenorul are intenţii bune: de a participa la toate competiţiile de prestigiu, la care sînt invitaţi discipolii lui. Dar  principala cauză, care îl împiedică să facă acest lucru, este, cu părere de rău, insuficienţa de finanţe.

Sursa: tvtvd.3dn.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1428 locuitori

Şendreni este un sat din cadrul comunei Vărzăreşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1428 de oameni. Satul Şendreni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.