13 august 2024, 15:00 Sport views 377
Moldova contestă decizia arbitrilor cu privire la evoluția halterofilului Marin Robu la Jocurile Olimpice de la Paris
13 august 2024, 15:00 Sport views 377

Moldova contestă decizia arbitrilor cu privire la evoluția halterofilului Marin Robu la Jocurile Olimpice de la Paris

Federația de haltere a Republicii Moldova, în comun acord cu Comitetul Național Olimpic și Sportiv contestă decizia arbitrilor cu privire la evoluția halterofilului Marin Robu la Jocurile Olimpice de la Paris, în categoria de greutate de pînă la 89 kg.

În acest sens, federația de profil a expediat o contestație în prima instanță, la Comitetul Tehnic al IWF (Federația Internațională de Haltere), prin care a solicitat evaluarea repetată a rezultatelor halterofilului italian şi corectitudinea deciziei luate de juriu.

Amintim, că, Marin Robu a înregistrat rezultatul de 383 kg și a ocupat locul IV, în timp ce italianul Antonino Pizzolato a însumat 384 kg, rezultat contestat de federația de haltere din Republica Moldova, după ultima ridicare a halterofilului italian.

În cazul în care Federația Internațională de haltere va anula ultima ridicare a halterofilului italian, atunci medalia de bronz va fi acordată lui Marin Robu.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
502 locuitori

Lopatna este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Orhei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Lopatna a fost menționat documentar în anii 1772-1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.