19 august 2016, 10:20 Sport views 3975
Halterofilii moldoveni riscă să fie suspendați din competiții internaționale
19 august 2016, 10:20 Sport views 3975

Halterofilii moldoveni riscă să fie suspendați din competiții internaționale

Federația Internațională de Haltere va suspenda Rusia, Kazahstan și Belarus din competițiile internaționale pentru un an după încheierea Jocurilor Olimpice de la Rio. Decizia finală în acest sens va fi luată la sfîrșitul lunii septembrie, sau începutul lunii octombrie.

Declarațiile în acest sens au fost făcute de președintele IWF, Tamas Ajan într-un interviu pentru AFP. Potrivit sursei, alte țări precum Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia și Turcia riscă de asemenea să fie suspendate, transmite Agora.

Federația Internațională de Haltere va suspenda Rusia, Kazahstan și Belarus din competițiile internaționale pentru un an după încheierea jocurilor olimpice de la Rio. „După Jocurile Olimpice vom suspenda aceste țări. Vă dau garanție în acest sens ... Vor fi Rusia, Kazahstan și Belarus", a declarat președintele IWF. Potrivit acestuia, numărul țărilor pedepsite ar putea fi mai mare.

Haltere de mult timp au fost afectate de scandaluri de dopaj, iar IWF a întreprins măsuri majore împotriva sportivilor care folosesc medicamente pentru îmbunătățirea performanței, de multe ori sportivii provin din fostele țări ale Uniunii Sovietice, sau Europa de Est.

„Testările repetate nu sînt finalizate. Aștept mai multe informații, dar cred că mai multe țări vor fi suspendate. Ne dorim ca halterele să fie un sport curat și pentru asta există o singură soluție. Trebuie să suspendăm toate țările care încalcă regulile noastre", a precizat Ajan.
Azerbaidjan, Armenia, Republica Moldova și Turcia riscă de asemenea să fie suspendate, se spune pe site-ul oficial al IWF.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

sport , haltere , competiţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
288 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Mirnoe a fost întemeiat în anul 1949.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.