20 iunie 2016, 12:10 Sport views 5193
Toți elevii antrenorului Petru Caduc au învins la turneul de la Baku
20 iunie 2016, 12:10 Sport views 5193

Toți elevii antrenorului Petru Caduc au învins la turneul de la Baku

Toți cei patru elevi ai antrenorului emerit Petru Caduc din Grimăncăuți (Briceni) au învins în primele partide disputate la turneul de la Baku (Azerbaidjan), ultimul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august).

Ieri au repurtat victorii Dumitru Galogoț (64 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg). Primul l-a întrecut pe Nadi Srour (Norvegia), iar al doilea – pe Kem Ljungquist (Danemarca). Anterior, victorii au repurtat Vasile Belous (69 kg) și Veaceslav Gojan (56 kg). "Sper să obținem două bilete olimpice de acreditare", a declarat pentru agenție antrenorul emerit Petru Caduc.

Ceilalți membri ai lotului național au suferit înfrîngeri și au fost eliminați din concurs.

Conform regulamentului, la acest turneu vor obține bilete olimpice de acreditare doar finaliștii categoriilor de greutate superușoară și supergrea și primii cinci boxeri curat clasați la restul categoriilor de greutate. Specificarea curat semnifică faptul că cel situat pe locul cinci va fi boxerul care i-a cedat în sferturile de finală viitorului cîștigător al turneului.

Turneul a reunit 469 pugiliști din 105 țări. Competiția se va desfășura pînă pe 26 iunie.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, care e medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) și campion european (Ankara, 2011). Pugiliștii moldoveni au fost prezenți cu începere din 1996 la toate edițiile Jocurilor Olimpice.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

box , sport , turneu , victorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
1199 locuitori

Pleşeni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tătărăşeni, Hănăseni şi Pleşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de locuitori. Satul Pleșeni a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.