23 iunie 2014, 15:29 Sport views 5825
Idealurile olimpice ar putea fi integrate în sistemul național de educație
Foto: tribuna.md
23 iunie 2014, 15:29 Sport views 5825

Idealurile olimpice ar putea fi integrate în sistemul național de educație

„Sperăm că integrarea idealurilor olimpice în sistemul de educație va reprezintă o metodă pedagogică eficientă care va contribui la dezvoltarea personalității umane prin intermediul potențialului sportului și activității fizice", a declarat președintele Comitetului Național Olimpic, Nicolae Juravschi, cu prilejul Zilei Mondiale Olimpice.

Nicolae Juravschi a menționat că proiectul Valorile Olimpice, lansat de CNO în anul 2014 sub formă de Lecții Olimpice, își propune să transmită tinerilor valorile olimpice și să-i motiveze să dezbată subiecte cu privire la importanța practicării sportului.

Comitetul Național Olimpic își propune să ofere tinerilor multiple răspunsuri cu privire la esența Mișcării Olimpice, dar și să-i inspire să susțină și să adopte valorile olimpice de excelență, prietenie și respect. Informații utile cu privire la Jocurile Olimpice antice și moderne vor ajuta copiii să înțeleagă măreția și relevanța lor actuală.

„Îmi exprim convingerea că Lecțiile Olimpice reprezintă o metodă eficientă de predare a educației fizice și olimpice, care este benefică pentru dezvoltarea intelectuală și emoțională a tinerlor. Sper că elevii și studenții vor beneficia din plin de mesajele utile care se conțin în Flacăra Olimpică, contribuind la îmbogățirea personalității lor", a subliniat Juravschi.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , educatie , olimpiada , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1889
Populația:
201 locuitori

Reteni-Vasileuţi este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Reteni-Vasileuți a fost menționat documentar în anul 1889.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.