23 august 2017, 11:00 Caleidoscop views 12368
23 august 2017, 11:00 Caleidoscop views 12368

3 mijloace eficiente de combatere a insectelor


Foto: sobesednik.ru

Insectele ne pot nu doar înconjura, ci, de asemenea, pot trăi pe corpul omenesc, spre exemplu păduchii. Iată 3 mijloace eficiente de combatere a acestora.

1. Păduchii

Utilizarea unor asemenea remedii populare, precum oțetul sau sucul de afine nu ajută la eliminarea păduchilor, deoarece acestea nu acționează asupra larvelor și păduchilor adulți, ci doar facilitează îndepărtatul acestora cu pieptenele, distrugînd substanța cu care femela lipeşte ouăle de păr.

Este mult mai eficient și mai ușor să fie utilizate soluţiile speciale destinate pentru combaterea păduchilor, de exemplu, a acelora în baza uleiurilor minerale – grupul preparatelor cu conţinut de dimeticon. Aceste mijloace ajung în orificiile respiratorii ale păduchilor, perturbîndu-le pe această cale respirația și echilibrul de apă în organism.

2. Gîze

Pentru protejarea împotriva acestora sînt destul de răspîndite diferite repelente și fumizatori. Însă compoziția chimică a acestora adesea nu este prea sigură pentru copii. Prin urmare, este mai bine să se ia în considerare metodele tradiționale și maxim posibil naturale de protecție și profilaxie.

Atunci cînd vă odihniţi în mijlocul naturii, puteţi arunca în rug conuri de molid şi pin, ace de pin, mușchi, iarbă, iar cu cît fumul va fi mai gros cu atît mai puține gîze vor fi în jurul vostru.

3. Ţînţarii

Ţînţarii sînt foarte sensibili la mirosuri și amestecurile acestora: ei nu pot suporta mirosul de ierburi cu o aromă puternică și specifică. Puteți unge zonele neacoperite ale corpului copilului cu ulei de cuişoare, anason, busuioc sau eucalipt.

 

Sursa: sobesednik.ru

Cuvinte cheie:

sfat , sanatate , insecta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1426
Populația:
3350 locuitori

Boldureşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Boldureşti, Chilişoaia și Băcşeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3350 de oameni. Satul Boldurești a fost menționat documentar în anul 1426.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.