|
Frumusețea și armonia din VIOPark ©
Ferma ecologică VIOPark își continuă dezvoltarea de succes.
Lavanda, melisa, salvia, mușețelul și multe alte plante cresc acolo, în cele mai favorabile condiții, ca materie primă pentru producția marca Viorica.
În lacurile din partea locului cresc nuferi de diferite culori și alte plante acvatice, printre care există în liniște și armonie diferite tipuri de pești.
Este o bucurie pentru ochi, iar frumusețea universală, armonia, pacea și consonanța cu natura îi încarcă pe angajații și vizitatorii VIOPark cu putere, energie, optimism și încredere în viitor.
VIOPark este frumos în orice perioadă a anului. Imaginile filmate cu drona ne prezintă aspectul său actual. Amatorii de frumos pot admira splendoarea, tabloul în permanentă schimbare a parcului unic primăvara, vara, toamna și iarna.
Alternanța culorilor și a ținutelor, chipul regal al carnavalului naturii din Varnița trezește mîndria că avem o astfel de frumusețe - întruchiparea ideilor de căutare a perfecțiunii și armoniei, precum și a legăturii dintre om și natură.
După cum am relatat anterior, ferma ecologică VIOPark este un proiect conceput și implementat de holdingul Daac-Hermes împreună cu filiala sa Viorica-Cosmetic pentru cultivarea plantelor ecologice pe principiile permaculturii.
VIOPark a fost creat în Anenii Noi, în apropierea satului Varnița, lîngă rîul Nistru, pe o suprafață de 27 de hectare, unde sînt distribuite uniform mai multe lacuri artificiale. În VIOPark au fost săpate cinci lacuri cu o suprafață totală de 6 hectare, cu o varietate de specii de pești și vegetație acvatică, au fost plantate zeci de mii de plante perene și a fost construit un sistem de irigații. În acest parc se cultivă plante de permacultură. Scopul este de a transforma aceste 27 de hectare și alte 100 de hectare din fosta carieră într-o mare grădină înfloritoare, cultivată pe un teren cu o botanică precară.
Peste 35 de soiuri de ierburi, arbuști și pomi fructiferi cultivate în VIOPark au primit certificare ecologică.
Proiectul este conceput nu doar ca o sursă de material vegetal organic pentru Viorica Cosmetic, ci și ca o pepinieră de plante pentru viitoarele ferme ecologice.
Pe parcurs, în apropierea VIOPark va fi înființată o unitate de producție, unde vor fi produse extracte de plante, uleiuri vegetale și alte produse ecologice. Va exista, de asemenea, o unitate științifică în care se vor studia efectele diferitelor componente vegetale asupra pielii umane și se vor studia proprietățile plantelor și efectele pozitive ale acestora asupra sănătății umane, în special în scopuri cosmetice și terapeutice.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1618
- Populația:
- 7570 locuitori
Corjeuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Corjeuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corjeuţi este situat pe rîul Lopatnic, la o distanță de 25 km de oraşul Edineţ, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7570 de oameni. Prima atestare documentară a satului Corjeuţi din ţinutul Hotin datează din anul 1618.
Comentarii
(0)