22 mai 2014, 11:28 Caleidoscop views 14308
22 mai 2014, 11:28 Caleidoscop views 14308

Fizicienii au găsit primele dovezi ale existenței universurilor paralele


Foto: jurnalul.ro

Oamenii de ştiinţă au găsit prima dovadă concretă a existenţei universurilor paralele, scrie Daily Mail. Fizicienii au studiat o hartă a Universului obţinută cu ajutorul informaţiilor strînse de telescopul spaţial Planck. În urma analizelor efectuate, experţii au observat anomalii care pot fi explicate doar prin atracţia gravitaţională a unor universuri paralele.

Telescopul spaţial Plank a cartografiat radiaţia Universului, care datează de la Big Bang, adică din urmă cu 13,8 miliarde de ani. Această radiaţie este reprezentata de microunde cosmice şi este încă detectabilă, potrivit jurnaliştilor britanici.

Fizicienii care au studiat datele obţinute de Planck au fost puşi în faţa unui fenomen aparent imposibil de explicat prin fizica actuala: harta arată că radiaţia nu este distribuită uniform, fiind mai concentrată în sud şi avînd chiar şi un “punct rece”.

Laura Mersini-Houghton, fizician la Universitatea North Carolina din Chapel Hill şi Richard Holman, profesor la Universitatea Carnegie Mellon, au anticipat încă din 2005 că există această anomalie a radiaţiei cosmice. Cei doi spun că fluctuaţiile sunt produse de atracţia gravitaţională a unor universuri paralele. Iar astăzi, datele obţinute de Planck demonstrează că teoria lor a fost corectă.

Unii fizicieni rămîn încă sceptici, însă această descoperire ar putea fi un pas înainte şi ar putea duce la o schimbare a modului în care savanţii gîndesc legile fizicii.

Cuvinte cheie:

studiu , Univers , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
789 locuitori

Plopi este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alexandrovca, Hîrtop, Taraclia și Plopi. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 789 de oameni. Satul Plopi a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.