21 mai 2014, 10:42 Caleidoscop views 10325
21 mai 2014, 10:42 Caleidoscop views 10325

În Canada a fost găsită cea mai „veche” apă de pe Terra


Foto: libertatea.ro

O echipă de mineri a făcut o descoperire senzaţională în timp ce săpau în rocă, în mina Timmins din Ontario, Canada.

La o adîncine de 2,4 kilometri, minerii au dat peste apă. Iniţial, nu părea a fi mare lucru, dar avînd în vedere că aceasta ar fi putut fi prinsă în rocă de foarte mulţi ani au dus nişte probe la examinat, iar rezultatul este fabulos, relatează libertatea.ro.

Se pare că aceasta este cea mai "veche" apă găsită vreodată în interiorul Terrei. Dacă pînă acum, fusese găsită apă care data de acum zeci de milioane de ani, undeva în Africa, aceasta are pe puţin 1,4 miliarde de ani. Astfel, potrivit BBC, apa găsită în rocă, la 2,4 kilometri adîncime, în mina Timmins din Ontario, Canada, poate data de acum 1,4, pînă la 2,5 miliarde de ani.

Analizarea mai complexă a acestei probe de apă poate duce la înţelegerea apariţiei vieţii pe Pămînt.

Cuvinte cheie:

Canada , descoperire , apa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
2006 locuitori

Step-Soci este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi și Step-Soci. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Orhei și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2006 oameni. Satul Step-Soci a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.