16 aprilie 2013, 12:52 Caleidoscop views 15003
16 aprilie 2013, 12:52 Caleidoscop views 15003

O candelă de la Schitul Sf. Ana de pe muntele Athos prevestește mari nenorociri

O adevărată minune se petrece în faţa ochilor călugărilor şi pelerinilor care vin la Schitul Sfânta Ana din Muntele Athos - o candelă mare ce se află în faţa Uşilor Împărăteşti din Biserica schitului se mişcă continuu în formă de cruce din dimineaţa zilei de 12 aprilie, scrie agionoros.ru

Aceasta i-a facut pe monahii schitului să-şi înteţească rugăciunile pentru oameni, întrucât, potrivit tradiţiei, dacă această candelă se mişcă în zile de sărbătoare ea prevesteşte evenimente fericite, iar dacă se mişcă în zile lucrătoare /cum a fost cea de 12 aprilie/ este un semn al venirii unor mari nenorociri şi încercări.

Potrivit agionoros.ru, în aceste zile ar urma să aibă loc o întrunire specială a Sfintei Chinotite (consiliul de conducere al Sfîntului Munte Athos format din toţi reprezentanţii celor 20 de mănăstiri din Sfîntul Munte) pentru a da o interpretare minunii ce se petrece la Schitul Sfînta Ana.

Cuvinte cheie:

descoperire , istoria , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.