25 ianuarie 2022, 11:30 Caleidoscop views 3355
Kedmi: Biden s-a scăpat cu vorba că SUA urmează să se predea Rusiei
25 ianuarie 2022, 11:30 Caleidoscop views 3355

Kedmi: Biden s-a scăpat cu vorba că SUA urmează să se predea Rusiei

Președintele american, Joe Biden, s-a scăpat că vorba că SUA vor accepta ultimatumul rusesc, deoarece Rusia va domina în cazul unui război nuclear și, prin urmare, Statele Unite ale Americii vin acum cu justificări pentru populația și aliații săi cu privire la modul în care SUA au salvat lumea de la o catastrofă nucleară și, de asemenea, au salvat Ucraina și Europa de Est.

Opinia a fost exprimată de fostul șef al serviciului de informații israelian „Nativ” Iakov Kedmi, demnitar israelian, diplomat, expert militar-politic, într-un interviu acordat canalului YouTube Soloviov Live, transmite Noi.md.

El a menționat că Joe Biden nu înțelege deloc ce spune, pentru că nu înțelege unde se scapă cu vorba. Iar cuvintele sale, rostite în cadrul unei conferințe de presă joi seară, sînt dovada că Occidentul este pregătit să accepte ultimatumul Rusiei.

„El a spus că este puțin probabil ca Rusia să domine dacă nu este un război nuclear. Adică admite că, în cazul unui război nuclear, Rusia, da, va domina. Adică în cazul unui războiul non nuclear, el se îndoiește, este puțin probabil ca ea să domine. Iar în cazul unuia nuclear, el nu are îndoieli. Și aceasta este cheia pentru tot ceea ce se întîmplă", a spus Iakov Kedmi. 

„Tot ceea ce se întîmplă este un scenariu bine jucat în curs de derulare. În ciuda faptului că nu există o confirmare a acestui lucru, în ciuda tuturor afirmațiilor că nu există nimic din toate acestea, în ciuda faptului că Zelenski a spus: ce fel de război, despre ce vorbește el? Înșiși ucrainenii spun: ce fel de război? Deocamdată nici unul. Toată lumea strigă despre amenințarea Rusiei de a pătrunde, de a invada Ucraina, analizează diferite opțiuni ș face presupuneri importante, și ce ar trebui făcut și ce nu ar trebui făcut. Toate acestea vizează un singur lucru. Anume prima frază că, în cazul unui război nuclear, Rusia va avea un avantaj. Adică Statele Unite se vor preda, vor îndeplini cerințele de bază ale Rusiei, pentru că acesta este un ultimatum, pentru că nu au puterea să se opună. Dar pentru a „vinde” acest lucru, trebuie să-l „vîndă” propriei populații și aliaților lor, tuturor, deoarece „am făcut concesii foarte serioase pentru a salva lumea de la o catastrofă nucleară. Nu am vîndut Ucraina, am salvat Ucraina, pentru că altfel, da, am fi pedepsit Rusia, dar Ucraina ar fi fost distrusă. Și iată, pentru a salva Ucraina și pentru a salva Europa de Est, acceptăm aceste acorduri, deși dificile, nedrepte, dar am face orice de dragul păcii. Pentru că avem de-a face cu un dictator dezechilibrat, iar noi sîntem miloși, umanitari”, a subliniat expertul politico-militar, fostul șef al serviciului de informații israelian Nativ.

El a calificat drept interesant faptul că, de îndată ce unul dintre consilierii lui Biden a spus că Statele Unite intenționează să consolideze forțele SUA în NATO și în Europa de Est, dacă va exista o amenințare, Președintele României a fost primul care a aprobat acest lucru și a spus „bravo”.

„De ce? Pentru că știe că americanii vor pleca din România. Fie că vor pleca singuri, fie că vor fi dați afară. Nu vor fi baze americane în România. Rusia a spus că acest lucru este inacceptabil pentru ea. Nici în România, nici Polonia,nici în Țările Baltice nu vor fi baze americane. Dar pentru a aranja totul frumos, pe de o parte, ei vor încerca să joace opțiunea de a tergiversa și a arunca tot felul de propuneri, reducînd totul la problema Ucrainei. Rusia nu spune absolut nimic despre Ucraina. Rusia a spus: „Ucraina și Moldova nu aderă la NATO, iar bazele americane nu se vor afla pe teritoriul Ucrainei, sau pe teritoriul Georgiei, sau pe teritoriul Moldovei, sau pe teritoriul Poloniei, sau pe teritoriul României sau a Țărilor Baltice. Dar ei limitează toate acestea la Ucraina. Moldova a declarat deja că este o țară neutră și nu merge nici într-un NATO deocamdată. Scopul ei este doar Uniunea Europeană. Adică totul este un scenariu bine sau prost jucat. Cum altfel poate fi explicată acceptarea ultimatumului rusesc în cazul în care nu există putere să nu-l accepte”, a declarat Iakov Kedmi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1871
Populația:
34 locuitori

Zviozdocica este un sat din cadrul comunei Ucrainca, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 34 de oameni. Satul Zviozdocica a fost menționat documentar în anul 1871.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.