03 decembrie 2012, 16:27 Caleidoscop views 26378
03 decembrie 2012, 16:27 Caleidoscop views 26378

Astăzi se va produce un fenomen așteptat de omenire 2 737 de ani


Foto: sport.ro 

Planetele Mercur, Venus și Saturn se vor alinia mîine cu vîrfurile celor 3 piramide de la Giza. Fenomenul nu poate fi explicat și doar întărește părerea că cele 7 minuni ale lumii chiar sînt... minuni ale lumii, la care oamenii n-au avut nicio contribuție.

Piramidele din Giza sînt printre cele mai cunoscute piramide din antichitate, ele fiind considerate una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Piramidele sînt situate la vest de Valea Nilului și la 8 km de orașul Giza și 18 km de Cairo.

Marea Piramidă din Giza a fost timp de 43 de secole cea mai înaltă construcție din lume. Turnul Eiffel a fost prima contrucție care a   întrecut-o, în 1889.

Piramida a fost construită în jurul anului 2560 înaintea erei noastre de către faraonul Khufu.

În 1929 un general de brigadă pe nume Groves a descoperit într-o fotografie că Marea Piramidă nu are patru laturi, ci opt. Acest efect de împărțire nu este vizibil cu ochiul liber. Fotografiile din satelit au certificat această descoperire după foarte mulți ani.


Foto: sport.ro 

Cuvinte cheie:

cosmos , Planete , Univers

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
1843 locuitori

Todireşti este un sat din cadrul comunei Chetrosu, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1843 de oameni. Satul Todireşti a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.