28 aprilie 2020, 12:00 Caleidoscop views 3340
Un cîmp de lalele a rămas fără vizitatori din cauza COVID-19 (Video)
28 aprilie 2020, 12:00 Caleidoscop views 3340

Un cîmp de lalele a rămas fără vizitatori din cauza COVID-19 (Video)

Admirate în fiecare primăvară, dar ţinute acum departe de ochii lumii din cauza pandemiei. Un cîmp înflorit, cu peste 3 milioane de lalele din Cernăuţi, Ucraina, a rămas în acest an fără vizitatori.

În loc să se bucure de profit, acum proprietarii numără pierderile, transmite Tvr.md.

În localitatea Mahala, raionul Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi au înflorit peste 3 milioane de lalele. La doar distanţă de doar 10 km. de centrul regional acest cîmp cu flori atrage tot mai mulţi vizitatori, însă aceştia din păcate admiră florile primăverii de la distanţă.

Ani la rînd, cîmpurile cu lalele din regiunea Cernăuţi atrăgeau mii de vizitatori, inclusiv din Romînia şi Republica Moldova. Multiplele soiuri, admirate pentru frumuseţe şi colorit, anul acesta, florile au rămas departe de ochii lumii.

Astfel, în loc de profit, proprietarii cîmpului de lalele vor număra în acest an doar pierderi. Venitul de bază era tichetul de intrare cumpărat de vizitatori.

Pentru a recupera o parte din pierderi, în acest an proprietarii au decis să vîndă florile. Costul unei lalele cu bulb este de 15 grivne, echivalentul a 10 lei moldoveneşti.

Sursa: tvr.md

Cuvinte cheie:

flori , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
148 locuitori

Baroncea Nouă este un sat din cadrul comunei Baroncea, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Drochia și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 148 de oameni. Satul Baroncea Nouă a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.