08 iulie 2019, 14:40 Caleidoscop views 3230
Rusia a simplificat procedura de obţinere a cetățeniei
08 iulie 2019, 14:40 Caleidoscop views 3230

Rusia a simplificat procedura de obţinere a cetățeniei

În Rusia a fost publicat un document semnat de președintele Putin, pe care l-au aşteptat mai mulți migranți. Noua lege a simplificat dobîndirea cetățeniei FR de către specialiști străini.

Astfel, termenul de angajare pentru cetățenii altor țări care doresc să obțină un pașaport rusesc este redus de la 3 ani la 1 an.

Profesia cetăţeanului străin trebuie să facă parte dintr-o listă specială de 74 de profesii, care oferă posibilitatea de a deveni cetățean al Federației Ruse în mod simplificat.

Procedura simplificată de obținere a cetățeniei pentru specialiști calificați implică excluderea unuia dintre punctele obligatorii ale procedurii - reședința în cadrul unui "permis de ședere" timp de 5 ani.

Noile reguli vor intra în vigoare la 90 de zile de la publicarea documentului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cetatenie , Rusia , specialitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
4 locuitori

Voitovca este un sat din cadrul comunei Cuzmin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Camenca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 4 oameni. Satul Voitovca a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.