19 august 2012, 11:50 Caleidoscop views 7501
19 august 2012, 11:50 Caleidoscop views 7501

SENZAŢIONAL! Viaţa pe Marte, posibilă!

Oamenii de ştiinţă au descoperit că asemeni Pămîntului şi suprafaţa planetei Marte este alcătuită din placi tectonice, după ce au aflat că pe Marte s-ar putea produce seisme, scrie astronews.ru.

Un studiu arată că şi Marte este alcătuită din plăci tectonice, chiar dacă aici cutremurele au loc foarte rar, cam o dată la un milion de ani. "Marte este la un stadiu primitiv de plăci tectonice", a declarat autorul studiului An Yin.

Acesta a adăugat: "Aceasta ne oferă o imagine a modului în care arăta Pămîntul la început și ne poate ajuta să înțelegem cum s-au format plăcile tectonice pe Pămînt".

În cazul în care cercetarea se adevereşte, este foarte posibil ca pe Marte să fie forme de viaţă întrucît seismele ajută foarte mult la refacerea substantelor nutritive de care au nevoie organismele pentru a supraviețui, aducînd carbon dar şi de alte substanțe din interiorul planetei la suprafaţă.

Cuvinte cheie:

cosmos , NASA , Planete

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1523
Populația:
23650 locuitori

Dubăsari este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Dubăsari. Amplasat pe malul stîng al rîului Nistru, oraşul Dubăsari se află la o distanţă de 47 km de Chișinău. În anul 2004 populaţia oraşului constituia 23650 de locuitori. Satul Dubăsari, a cărui denumire vine de la vechiul cuvînt dubăsar (luntraş), este atestat de documente începînd cu anul 1523.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.