10 septembrie 2014, 11:27 Caleidoscop views 16065
10 septembrie 2014, 11:27 Caleidoscop views 16065

Un nou mister al Universului: a dispărut praful cosmic


Foto: tainy.net 

Un fenomen extrem de bizar care s-a petrecut în cosmos îi lasă pe astronomi fără nici un fel de explicaţe.

O cantitate impresionantă de praf cosmic - care se întindea pe sute de milioane de kilometri şi înconjura o stea aflată la 450 de ani-lumină de Pămînt - a  dispărut fără urmă,

Astronomii citaţi de Reuters au monitorizat steaua timp de 25 de ani, iar în ultimii doi ani şi jumătate au descoperit că materia din jurul acesteia începe să dispară. Acum, praful cosmic a dispărut aproape complet.

Astronomii spun că praful cosmic ar fi urmat să se transforme în planete stîncoase, similare celor telurice, însă nu-şi pot explica de ce totul s-a petrecut atît de brusc. Specialiştii urmăreau cu interes transformarea prafului cosmic în planete, lucru care i-ar fi ajutat să înţeleagă cum s-a format sistemul nostru solar.

Oamenii de ştiinţă au acum două teorii: ori praful  a fost atras de gravitaţia stelei, ori s-a dispersat în spaţiu.

Cuvinte cheie:

Mister , cosmos , Univers

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
905 locuitori

Rezina este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 905 oameni. Satul Rezina a fost menționat documentar în anul 1502.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.