02 iulie 2014, 11:18 Caleidoscop views 13095
02 iulie 2014, 11:18 Caleidoscop views 13095

Ce ascunde partea întunecată a Lunii

NASA a prezentat o înregistrare video impresionantă, realizat de sondele GRAIL, carte te face să crezi că te-ai teleportat pe Lună.

Datorită noilor tehnologii şi măsurători, acum pot fi văzute, în detaliu, imagini de pe partea întunecată a Lunii, unde pasionaţii de fenomene bizare spuneau că există extratereştrii şi construcţii impresionante.

Acum, lucrurile sunt cît se poate de clare. Pe partea întunecată a Lunii se află munţi şi cratere, cum sînt şi pe partea vizibilă a satelitului natural al Terrei.

Printre cele mai impresionante imagini sînt cele în care se văd craterul Shackleton sau bazinul Aitken, de la polul sud al Lunii, care e cel mai mare şi mai adînc de pe întreaga suprafaţă a satelitului.

Astronomii speră să afle cu ajutorul sondelor cum s-a format satelitul Pămîntului și cum arată nucleul lui.

Cuvinte cheie:

NASA , luna , cosmos

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
340 locuitori

Ruseştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ruseştii Noi, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ruseştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1524.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.