18 aprilie 2012, 10:02 Caleidoscop views 3025
18 aprilie 2012, 10:02 Caleidoscop views 3025

Google, în centrul unui nou scandal legat de confidenţialitate

Google este din nou în centrul unui scandal legat de confidenţialitate, după ce le-a cerut utilizatorilor să descifreze numerele unor case din Google Street View, pentru a-şi putea accesa conturile, scrie Daily Mail. Pentru a dovedi că nu sînt roboţi care vor să se infiltreze în sistem, utilizatorii de pe internet trebuie din cînd în cînd să introducă un cod numit "captcha", format din litere sau cifre scrise cu diverse fonturi.  

Google a decis să înlocuiască acest cod cu imagini din Google Street View, în care apar case avînd numerele înceţoşate. Pentru a putea intra în conturile lor de e-mail, anumiţi utilizatori trebuie să scrie numărul de pe casele respective.

Măsura de securitate impusă de Google a fost criticată de mai mulţi militanţi pentru libertate, aceştia spunînd că folosirea numerelor de la casele persoanelor private este "o problemă gravă în ceea ce priveşte confidenţialitatea".

"E clar că Google crede că se poate folosi de utilizatorii săi. Este o măsură crudă, cu un interes ascuns", a explicat Nick Pickles, reprezentantul grupului de presiune Big Brother Watch.
Pickles spune că sloganul Google, "Don't be evil" (Nu fi rău!), pare să fi fost înlocuit de o "sete de cunoaştere".

Reprezentanţii Google susţin, însă, că nu există nicio problemă de confidenţialitate, întrucît pozele cu numerele de la casă sînt atent tăiate şi făcute pe drumuri publice.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
830 locuitori

Sofievca este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Taraclia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 830 de oameni. Satul Sofievca a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.