22 martie 2012, 14:55 Caleidoscop views 3559
22 martie 2012, 14:55 Caleidoscop views 3559

Prietenii în reţelele sociale, nu împărtăşesc opiniile politice


Foto: silkweb.ro 

Prietenii în reţelele sociale, nu sînt întotdeauna de acord unul cu altul atunci cînd vine vorba de politică, acestea sînt concluziile unui nou studiu realizat de Pew Internet & American Life Project, citat de mashable.com.

În timp ce 25 % dintre utilizatorii reţelelor sociale care posteaza texte cu conţinut politic pe site-uri cum ar fi Facebook sau Twitter, "întotdeauna" sau "de obicei", sînt de acord cu opiniile politice ale prietenilor săi, 73 % dintre ei "uneori" sau "niciodata" nu sînt de acord cu ei.

Cu toate acestea, atunci cînd oamenii categoric nu sînt de acord cu declaraţiile postate, ei nu întreprind nimic deosebit. 66 % dintre utilizatori spun că ei ignoră, de obicei, aceste intrări, iar 28 % a răspund direct la postare sau printr-un contra-text.

De ce viteza de reacţie este atît de scăzută? Poate că acest lucru se datorează faptului că oamenii arată respect faţă de opiniile prietenilor lor, sau poate doresc să evite o confruntare pe probleme politice, mai ales dacă vă împărtăşesc punctele de vedere cu privire la alte aspecte ale vieţii.

Studiul a arătat, de asemenea, că prietenii pot afla cu uşurinţă opiniile lor politice prin intermediul Facebook sau Twitter. De exemplu, 38 % dintre utilizatori au recunoscut că anume prin intermediul reţelelor sociale, au constatat că opiniile prietenilor lor, sînt diferite de cele anticipate iniţial.

Potrivit Pew, oamenii care au opinii politice situate la extremă mai frecvent postează şi comentează materiale politice. Ei, de asemenea, sînt mult mai înclinaţi să devină prieteni cu mulţi oameni ale căror opinii sînt similare cu ale lor. Și în acest caz, divergenţele dintre ei sînt la fel de  frecvente, ca și consensul.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
457 locuitori

Rumeanţev este un sat din cadrul comunei Doina, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Rumeanțev a fost menționat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.