19 iunie 2016, 14:00 Caleidoscop views 11026
Care sînt cele mai vorbite limbi din lume
19 iunie 2016, 14:00 Caleidoscop views 11026

Care sînt cele mai vorbite limbi din lume

Potrivit experţilor de la South China Morning Post, în uz, pe glob, există la momentul actual în jur de 7. 000 de limbi, dar care sunt cele mai vorbite limbi din lume?

Acest infografic a fost proiectat de către Alberto Lucas Lopéz, directorul grafic al companiei South China Morning Post. El a prezentat prin acest infografic că cele mai populare limbi din lume sunt vorbite de 6,3 miliarde de oameni incluşi în studiu.

Infograficul este realizat în baza înregistrărilor din baza de date a organizaţiei Ethnologue.

"Există cel puţin 7.102 limbi 'vii' cunoscute în ziua de astăzi. Douăzeci şi trei dintre aceste limbi sunt limbile materne pentru mai mult de 50 de milioane de oameni. Acele 23 de limbi formează limba nativă pentru circa 4,1 miliarde de oameni", notează Lopez pe ilustraţia lui.

"Noi am reprezentat fiecare limbă în interiorul unor linii negre, iar apoi am furnizat numerele vorbitorilor nativi (în milioane), în funcţie de ţară. Culoarea acestor ţări arată modul în care limbile au prins rădăcini în multe regiuni diferite", a adăugat Lopez.

Diagrama completă poate fi văzută mai jos:

Sursa: www.descopera.ro

Cuvinte cheie:

lume , statistica , limba

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
1076 locuitori

Coşcodeni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobletici, Coșcodeni și Flămînzeni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Coșcodeni a fost menționat pentru prima data în anul 1508 cu numele Flămînzeni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.