09 noiembrie 2014, 11:53 Caleidoscop views 8105
China a creat o armă nouă
Foto: tecnoblog.net
09 noiembrie 2014, 11:53 Caleidoscop views 8105

China a creat o armă nouă

China a creat o armă-laser capabilă să distrugă în zbor avioane fără pilot uşoare, a anunţat presa luni, cu cîteva zile înainte de Forumul Asia-Pacific, pentru care Beijingul consolidează măsurile de securitate.

Acest dispozitiv are o rază de acţiune de doi kilometri şi poate atinge o ţintă aeriană de mici dimensiuni care zboară la joasă altitudine, la mai puţin de cinci secunde după ce a reperat-o, a precizat agenţia China Nouă citînd un comunicat emis de Academia de inginerie chineză.

Presa de stat a difuzat fotografii cu sistemul, alcătuit dintr-un cub mobil de mari dimensiuni, vopsit în motive de camuflaj, pe care este fixat un tun care emite fasciculul laser.

Agenţia China Nouă a publicat, de asemenea, imagini cu epave ale unor avioane fără pilot distruse în zbor.

Acest sistem de apărare urmează să joace un rol-cheie cu ocazia unor evenimente majore organizate în oraşe, a adăugat ea.

Beijingul găzduieşte săptămîna viitoare Forumul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC), o reuniune la vîrf în vederea căreia capitala chineză se pregăteşte să-şi consolideze măsurile de securitate.

Sursa: www.mediafax.ro

Cuvinte cheie:

China , armament , avion , securitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
2120 locuitori

Mereşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereșeni și Sărata-Mereșeni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Hîncești și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2120 de locuitori. Satul Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.