29 mai 2014, 15:16 Caleidoscop views 11850
În apropiere de Terra a fost descoperită o galaxie cu o gaură neagră inactivă
Foto: mir24.tv
29 mai 2014, 15:16 Caleidoscop views 11850

În apropiere de Terra a fost descoperită o galaxie cu o gaură neagră inactivă

Relativ aproape de Pămînt, oamenii de știință din Australia a înregistrat o galaxie radio, necunoscută anterior. Ea a păstrat proprietățile originale căci niciodată nu s-a ciocnit cu alte galaxii, informează Science Network.

La sfîrșitul anului 2013, galaxia a fost observată de Dr. Natasha Harley Walker, cercetînd imaginea obținută cu telescopul Murchison Widefield Array (MWA). "Am realizat imediat că este o galaxie radio și că este foarte aproape", - spune Harley Walker.

De planeta noastră, galaxia numită NGC1434, se află la o distanță de 250 de milioane de ani-lumină și este situată în apropiere de Calea Lactee. Probabil, galaxia este una dintre cele mai vechi din lume și s-a format un miliard de ani după Big Bang.

NGC1434 nu a fost observată pînă acum, fiind acoperită de o mare galaxie. Pînă în prezent acolo se produc procese de formare a stelelor, dar gaura neagră din centru este inactivă. Acum, oamenii de știință intenționează să afle de ce gaura neagră nu este activă.

Sursa: mir24.tv

Cuvinte cheie:

Pamint , gaura neagra , galaxie , cosmos

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
29 locuitori

Iachimeni este un sat din raionul Edineţ, în componenţa comunei Constantinovca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 în satul Iachimeni trăiau 29 de locuitori. Localitatea se află la o distanţă de 22 km de oraşul Edineţ și la 224 km de oraşul Chișinău. Satul Iachimeni a fost  întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.