Mergi spre compartimentul: Muzica
26 decembrie 2016, 17:25 Muzica views 17734
Ansamblul Alexandrov, prăbușit în Marea Neagră, îndrăgea cîntecele lui Nicolae Sulac (Video)
26 decembrie 2016, 17:25 Muzica views 17734

Ansamblul Alexandrov, prăbușit în Marea Neagră, îndrăgea cîntecele lui Nicolae Sulac (Video)

Duminică, 25 decembrie 2016 a avut loc o catastrofă aviatică. Un avion rusesc ce avea la bord 92 de persoane, majoritatea fiind membri ai celebrului cor al armatei Ruse „Ansamblul Alexandrov". Corul urma să susţină un spectacol de sărbători pentru militarii ruşi care luptă pentru restabilirea păcii în Siria.

Tragedia care a îngrozit o lume întreagă a fost transmisă pe toate posturile de televiziune din lume. Vladimir Putin, preşedintele Rusiei a declarat, luni, 26 decembrie 2016, zi de doliu naţional în memoria soldaţilor căzuţi la datorie în Marea Neagră.

Ansamblul avea o istorie de aproape un secol de activitate. În repertoriul acestora au ales şi un cîntec pe care-l cînta chiar Maestrul Nicolae Sulac în perioada anilor 1965-1970, cît şi celebra cîntăreaţă romîno-ucraineancă Sofia Rotaru, intitulat „Mult mi-e dragă primăvara". După anii 70 maestrul Nicolae Sulac a interpretat acelaşi cîntec sub denumirea „Foaie verde ca aluna". Linia melodică aparţine autorului Benone Sinulescu.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Sursa: nicolaesulac.wordpress.com

Cuvinte cheie:

ansamblu , piesă , Nicolae Sulac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
50 locuitori

Lîsaia Gora este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Lîsaia Gora alcătuia 50 de oameni în anul 2012. Satul Lîsaia Gora a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.